Известие

Collapse
No announcement yet.

как се сменят спирачните маркучи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• как се сменят спирачните маркучи

Спирачните де
    Колеги, мога ли сам да ги сменя тия маркучи, или майстор трябва.Предполагам че само отвивам стария и завивам новия. Така ли е, има ли нещо особено ?
    Alfa Romeo 146, boxer

така е да сваляш единия слагаш новия ама после трябва да обезвъздушиш задължително. иначе цялата операция не е трудоемка но изисква време и 2-ма човека за обезвъздушаването. единия да помпи на педала а другия да пуска от пробката.
    успех колега
    In God we trust, all others pay cash.
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
    Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

може и да не се помпи.... оставя се на самотек...без на некои познат да му се сва6та крака от помпене......
      Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP + Chip
      Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP

Comment

Как на самотек ?
        Alfa Romeo 146, boxer

Comment

Еми на самотек смисал че системата се обезвъздушава,това време от ладите мина бе хора
          Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
          Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
          Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
          Mercedes Benz A170 CDI FL '01
          Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

не знам кво е минало ама процедурата по обезвъздушаване е същата и я пише и в сервизната книжка. това със самотека няма как да стане щото по маркучите се образуват въздушни джобове.
            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              не знам кво е минало ама процедурата по обезвъздушаване е същата и я пише и в сервизната книжка. това със самотека няма как да стане щото по маркучите се образуват въздушни джобове.
              напълно подкрепям колегата Колев.аз моите спирачки с мацката ми ги обезвъздушавах така че нема проблеми със схващането
              In God we trust, all others pay cash.
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
              Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

колега става и с голяма спринцовка ама чиста и едно маркуче което да става на цицката за обезвъздушаване,теглиш една спринцовка от казанчето с спирачна течност и я вкарваш от цицката и така от всяко колело.изпитан и бърз начин и ефикасен.

Comment

от там трябва да се източва за да навлезе в системата свежа спирачна течност.
                  точка

Comment

става и така.източва и вкарва нова

Comment

Working...
                    X